כיצד דיאטה עוזרת לאוטיזם/ASD
תפריט מאוזן משפר את הבריאות – של כולם!
שפע של מחקרים הראו כי דיאטה בריאה ומאוזנת הנה אבן פינה באורח חיים בריא ובמניעת מחלות. יסודות מזון שמגיעים אלינו דרך האוכל שאנחנו אוכלים הם החומרים מהם נבנה כל תא ותא בגוף שלנו. הבחירות שאנחנו עושים בנוגע לאוכל שלנו אף הוכחו כמשפיעות על הדרך בה הגנים שלנו באים לידי ביטוי! בדיוק כמו שלבחירות תזונאיות נכונות יש השפעות מועילות וחזקות, בחירות שגויות יכולות להזיק לבריאותנו בדרכים שונות ומגוונות.
האם דיאטה נכונה יכולה לשפר סימפטומים של אוטיזם/ASD?
בררנות במזון הינה בעיה נפוצה בקרב ילדים רבים בעלי אוטיזם/ASD. כפי שהורים יודעים, ילדים עם ASD יכולים להגביל את התפריט שלהם למאכלים עשירים בפחממות ריקות, ולעיתים קרובות נמנעים מאכילת ירקות ופירות. הורים אחרים מדווחים כי ילדיהם "מסרבים לכל מזון אחר", מה שמוביל לתזונה לקויה ויכול להרע את בריאותם והתנהגותם. בנוסף, ההתגוננות הסנסורית שילדים רבים עם ASD מציגים יכולה לחסום אכילה בריאה. ברגע שיכנסו לתפריט מסודר ומיוחד, ילדים רבים ירחיבו את בחירות האכילה שלהם – שיכללו מוצרים בריאים יותר כדי לשפר את התזונה שלהם.
כמו כן, בעיות נפוצות ב-ASD כמו בעיות שינה, התפרצויות זעם, התהגויות מאתגרות כולל פציעות עצמיות, מופחתות כאשר מיישמים את הדיאטה המתאימה. הוצאת מזונות בעייתים מהתפריט, כמו מאכלים אלרגניים ומאכלים המעוררים אי-סבילות ורגישויות, יכולה לשפר מאד את הסימפטומים.
דיאטה בריאה ומאוזנת יכולה לאגד יתרונות אופטימליים מטיפולים ותרפיות.
אם ילד צורך מזונות שגורמים לו אי-נוחות או מעוררים סימפטומים במערכת העיכול, התקדמות בטיפולי שיחות או ריפוי בעיסוק עלולה להיות אתגר גדול מאד. הורים רבים מדווחים שילדיהם יוצאים מהבועה שלהם או הופכים רגועים ומרוכזים יותר בטיפולים אחרי שהתחילו בדיאטה מיוחדת, כמו דיאטת GFCFSF.