דיאטה ללא גלוטן קזאין וסויה הינה אחד מהדיאטות בשימוש כחלק מטיפול בתזונה לאוטיזם.
מחקרים חדשים מראים שעבור חלק מהאוכלוסייה, צריכת חלבוני גלוטן הנמצאים בחיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, כוסמין וקמוט (זן של חיטה עתירת פרוטאינים) וקזאין (חלבון חלב), עלולים להשפיע על תפקודו של מוח נורמאלי. עבור אנשים אלו, הפרעה במערכת העיכול מונעת פירוק של גלוטן וקזאין, ושרשראות החלבונים עשוית (כתוצאה מהמבנה שלהן), לחצות את מחסום הדם-מוח ולהיצמד לקולטני אופיאטים (כגון מורפין ואופיום) במוח. כתוצאה מכך, חלבונים אלו עלולים לשנות תפקודי מוח, תוך שהם גורמים תסמינים אימונולוגיים ועיכוליים. בנוסף, מחקרים מקרים של רגישות לקזאין וגלוטן בצירוף רגישות לסויה עלולות לגרום לתגובות "מעבר" נוספות באנשים אלו.
ה-(GFCFSF (Gluten Free Casein Free, הינה דיאטה הניתנת למטופלים הסובלים מהפרעות נוירו- התפתחותיות, שאינם מסוגלים לפרק גלוטן וקזאין ביעילות. הדיאטה מבוססת על הסרת כל מזון המכיל חלבונים אלו, ומאפשרת לגוף לתפקד ללא חומרים אלו.
עמילן: (יש לבדוק מקורות, יכול להיות מחיטה או מתירס): עמילן מותאם, עמילן מזון מותאם, עמילן מזון, עמילן מוקרש, עמילן צמחי.
מוצריי לתת: תמציות, חומרי טעם, סירופ, חומץ, לתת שעורה, לתת אורז (מכיל שעורה או קוג'י), אלכוהול חיטה (רוב סוגי הלתת נגזרים משעורה, למרות שניתן להשתמש גם בתירס ואורז).